Danışma Öncesi Bilgilendirme
Sht Psikiyatri Kliniği olarak sizlere daha iyi hizmet verebilmek adına birtakım hatırlatmalar yapmak istiyoruz.
Randevu saatinizden 10 dakika önce kliniğimizde olmanız hem size ayrılan süreyi en iyi şekilde kullanabilmeniz hem de gecikmeden dolayı ortaya çıkabilecek aksaklıkların önlenmesi açısından faydalı olacaktır.
İlk görüşme öncesi kısa bir kayıt ve onam formu doldurulur. Ardından, psikiyatri uzmanımız ile görüşmeye geçilir.
İlk görüşme, kişinin hem psikiyatrik muayenesinin yapıldığı hem de sorununa detaylı bir şekilde yaklaşıldığı psikolojik danışma, psikiyatrik muayene ve tanı görüşmesidir.
Tek bir görüşmenin sorunun çözümünde yeterli olması durumunda, değerlendirmeyi yapan uzman tarafından önerilen zaman veya zaman aralığında ikinci bir görüşme planlanabilir. Diğer taraftan, kişi problem yaşaması durumunda kendisi de başvuruda bulunabilir.
Psikolojik bir sorun veya psikiyatrik bir rahatsızlık düşünüldüğünde, ilk görüşmenin sonunda direkt tedaviye geçilebileceği gibi tanının netleşmesi ve psikiyatrik değerlendirmenin en doğru şekilde yapılabilmesi açısından ileri tetkik ve inceleme istenir.
İstenebilecek tetkik ve incelemeler arasında kan tahlili, bilgisayarlı tomografi (BT), MRG, EEG gibi beyin görüntüleme yöntemleri, nöroloji, dahiliye, çocuk hastalıkları gibi farklı klinik branjlardan görüş istenmesi ve psikolojik testler (dikkat, zeka, kişilik ve analiz testleri..) bulunur.
Psikiyatrik değerlendirme aşamasında sonuç, rapor, tahlil istemleri mail (veya başka uygun bir kanalla) ile tarafımıza ulaştırılır. Bir anormallik saptanması durumunda, size geri dönüş yapılarak kısa değerlendirme / tedavi görüşmesi planlanır.
Tüm görüşmelerden ücret alınır.
Ödemelerde nakit ve kredi kartı geçerlidir.
Ücretlendirme; yapılacak olan tedavi yöntemi, süresi, sıklığı, uygulanacak olan psikolojik testler vb. faktörlere bağlı olarak belirlenir.
Tedavi ‘yalnız ilaç’ şeklinde planlanmışsa danışan birinci ay, üçüncü ay, altıncı ay ve birinci yılda tekrar görülür. Fakat, her hasta veya danışan ile tedavi standart şekilde devam etmez. Uygulanan ilacın dozunun ayarlanması ve benzeri durumlarda daha sık takipler gerekebilir.
Tedavi ‘yalnız psikoterapi’ şeklinde planlanmışsa uygulanacak olan terapi yöntemi (Bilişsel davranışçı terapi, psikanalitik terapi, düşünsel duygulanımcı terapi, şema terapi, varoluşçu terapi, geştalt terapisi, davranış terapisi, psikodrama, oyun terapisi, hipnoterapi, EMDR) seçilir ve danışanın ne sıklıkta ve tahmini olarak ne kadar süre görüleceği belirlenir. Çünkü, psikiyatrik rahatsızlıklar ve insan psikolojisi bir kalıba sokulamayacak kadar karmaşık ve bir o kadar da sürprizlerle doludur. Aynı sorunu yaşayan iki kişiden biri 3-4 seans gibi bir psikoterapi ile tamamen düzelebilirken, diğeri yıllarca süren psikoterapiler ile düzelebilir.
Tedavi ‘ilaç ve psikoterapi kombinasyonu’ şeklinde de planlanabilir. Bu konuda en doğru kararı psikiyatri uzmanımız verecektir.
Her seans, uluslararası standartlara uygun olarak 40-45 dk olarak planlanır.
Randevuların takibi temelde danışanın sorumluluğundadır. Yine de her seans tarihinden bir gün önce danışanlar telefonla aranır ve seansı teyit edilir (Pazartesi günü randevusu olanlar cumartesi veya pazartesi günü aranabilirler).
Danışan randevu saatini değiştirmek veya iptal etmek isteyebilir. Bu durumda, bu değişikliği ya da iptali en az bir gün önceden haber vermesi gerekmektedir.
Kliniğimiz hafta içi her gün saat 09:30-18:00, cumartesi günleri saat 09:30-15:00 arasında hizmet vermektedir.
Kliniğimizin hiçbir Sosyal Güvenlik Kurumu (SSK-Bağkur-Emekli Sandığı) ile anlaşması yoktur.
Hizmetlerimiz Tabipler Odası ve Türkiye Psikiyatri Derneği’nin profesyonel hizmet ve yönetmeliklerine uygun olarak verilmektedir.
https://www.shtpsikiyatri.com/sayfa/sevim-haciarifoglu-tolunay-kimdir